Shopping cart

Bränsle / Nitrobränsle
 
Nitrobränsle är en särskild typ av bränsle som används i radiostyrda bilar, flygplan och båtar med förbränningsmotorer. Det är en blandning av metanol, nitrometan och syntetiska oljor. Nitrobränslet är populärt bland hobbyister för dess förmåga att ge högre prestanda och hastighet jämfört med vanligt bränsle. Det ger också ett unikt och karakteristisk motorljud. För att använda nitrobränsle krävs särskilda förbränningsmotorer och korrekt inställning för optimal prestanda och tillförlitlighet.
 
Vi säljer bränsle med 16% nitrohalt med två olika oljeblandningar, "race" eller "hobby". Race-bränslet har en blandning på 10% olja varav 7% är högkvalitativt syntetolja och 3% recinolja / casterolja, hobby-bränslet är också på 10% olja varav 5% är syntet och 5% är recin / caster. Det så kallade hobbybränslet är lite snällare mot motorn och funkar även i tävlingssammanhang, racebränslet ger lite mer effekt samtidigt som det sliter mer på motorn.
 
På grund av att bränsle är extremt brandfarligt finns det många restriktioner när det gäller frakter, det får skickas max 1 liter bränsle per paket. Är du, kompisgänget eller klubben intresserad av mer går det utmärkt att hämta det i vår butik. Har du frågor eller funderingar kring detta är du välkommen att kontakta oss på mail eller telefon. 
 
 
 
Product filters
  • Product category:
  • Manufacturer:
Items per page:
30
60
120
Display as:
Sort by: